neljapäev, 15. oktoober 2009

Pool päeva keskerakondlasena


24. septembril leidis Toompeal aset Keskerakonna meeleavaldus. Ja nagu me kõik teame, käib meie koolis väga aktiivseid ja uudishimulike inimesi. Kaks neist on näiteks Isamaa ja Res Publica Liidu noored Dagmar Jaup (12A) ning Kadi Kaljula (12C).

Saime ühel tormisel esmaspäeva õhtul Piccadilly kohvikus kokku ning eelmainitud kelmikad tüdrukud rääkisid mulle oma äärmiselt põnevast seiklusest Pärnust- Tallinna. Asja muudab eriti põnevaks see, et nad läksid sinna Keskerakonna bussiga. Uurime lähemalt, kuidas neil seal läks ning mis teepeal huvitavat juhtus.

Tasuta pealinna reklaamis osalema!

Lillasse riietunud Dagmar alustas entusiastlikult: „Toimus noorte klubiõhtu, kus meie esimees Veiko Lukmann rääkis, et Toompeal on tulemas Keskerakonna meeleavaldus, kuhu ka Tallinna noored lähevad ning teevad selleks puhuks isegi plakatid ja loosungid. Meie siis Kadiga mõtlesime, et oh, jumalast püss- tuleb minna! Lisaks nägime eelneval päeval ka Pärnu Postimehes kuulutust, mis kutsus kõiki Pärnu elanikke Keskerakonna bussi peale, et üheskoos minna maha tegema Laari ja Ansipi valitsust. Mõtlesimegi siis, et tasuta buss Tallinnasse - loomulikult me peame sellisest võimalusest kinni haarama ja minema. Kohe vilksatas peas ka mõte, et tuleb teha loosungid juba tuntuks saanud kirjaga „Vali Dima“.

„Meil tekkisid ka väikesed probleemid, nimelt oli vaja registreerida, aga kuna kuulume teise erakonda, siis läksime valenimede alt. Helistasime numbrile, mille kaudu pidime saama oma nimed kirja. See telefonikõne oli väga emotsionaalne, kuna kõne võttis vastu äärmiselt kurja häälega tädi, kes ehmatas mind kohe ära. Meil vedas, sest alles oli jäänud kaks viimast kohta- täpselt meile“ rääkis Dagmar rahulolevalt. „Loomulikult sooviti teada meie nimesid ja telefoninumbreid. Niisiis pidime ennast registreerima valenimede alt, sest vaevalt meid oleks bussi lastud, kui oleks teatud, et me kuulume IRL-i.

Pension jälle postiga koju!

Dagmar jätkas: „Hommikul, kui kokku saime, tegime plaani. Algselt luurasime, kas küsitakse nimesid ja dokumenti, õnneks mitte. Meil oli ka väga hästi läbi mõeldud maskeering. Minul oli äärmiselt kole müts ja prillid“ rääkis läbi naeru Dagmar. „Ning minul suur kott ja sall“ lausus Kadi Dagmariga kaasa naerdes vahele. „Kui bussi saime, vajusime tagaistmete toolidesse väga sügavale ning hoidisime madalat profiili. 99% bussis olevatest inimestest olid pensionärid“ lisas Dagmar.

„Kui buss oli vaevu kohalt liikuma hakanud, saadeti ringile õunakott. Meie muidugi pakutud puuvilju ei võtnud ning sellepeale öeldi meile: „Tüdrukud, te veel kahetsete!“ Olime äärmiselt vaikselt,et meid bussist välja ei visataks.

„Ja siis läks lahti: see sama kuri tädi, kes telefonile vastas, kui registreeruda tahtsime, võttis mikrofoni ja hakkas vatrama: „ Me sõidame Keskerakonda kaitsma Laari ja Ansipi tegevusetuse vastu; riik on võtnud teie pensione vähemaks ning raha ei tooda pensipäeval enam koju. Üks päev nägin üht vanemat meest, kes käis ümber automaadi ja ütles: „Mul on täna pensipäev, anna raha!“ mina muidugi hea keskerakondlasena läksin sellele papile appi, aga mõelge, teised oleksid kindlasti selle onu raha ära varastanud. Keskerakond peab taastama posti koju toomise!“

Jagame õhupalle ja laename vilesid!

Järgmine teema, millel tädi kõneles puudutas „piimaäri“, nimelt ütles ta: „Riik müüb eesti firmad ja lehmad maha. Ega lätlane loll ei ole, vaatab, et eestlastel enam lehmi pole, piima ei toodeta, tõstavad piima hinda!“

Edasi esitati küsimus: „Kas Pärnu ei ole mitte ilus?“ ning küsimusele järgnes kohe ka vastus: „See kõik on tänu Keskerakonnale. Et Pärnu ilu säilitada, tuleb neid ka valida!“ Järgmise väite peale oskas Dagmar vaid meie peaministrit Andrus Ansipit tsiteerida „Tule taevas appi!“, nimelt väideti targalt, et Pärnus ei ole raha otsas, seda tuleb õigesti paigutada ning see raha, mis on „kuhugi“ kadunud, on riik ära võtnud.

Huvitav seik oli tüdrukute jaoks siis, kui hakati seletama, mis teha kui kohale jõutakse.

Alustuseks tutvustati, mis saab peale meeleavaldust. Nimelt oli kõigile ettenähtud Tallinna ringreis ning ekskursioon Keskerakonna „büroosse“.

See sama kuri tädi alustas: „Bussist tuleb hästi kiiresti väljuda. Kui olete maha läinud, antakse teile õhupallid ja pidage meeles: õhupallid võib alles siis õhku lasta, kui kästakse! Lisaks antakse teile veel viled ja vaadake, et et te enne ei vilista, kui öeldakse, et on aeg Laari ja Ansipi väljavilistamiseks. Viled peab pärast tagasi andma!“

Kui Õhupalli ja vile teema oli kõigile selgeks tehtud, öeldi veel, et buss väljub Pärnu poole tagasi Ohvitseride maja eest ning, et kindlasti peaks minema Vabaduse väljakule, mis on tänu Edgarile niivõrd ilus- seda lihtsalt peab nägema!

Tasuta KUMU pilet KUMU tasuta pileti päeval!

„Kui me kohale jõudsime, jooksime bussist nii kiiresti välja kui saime. Edgar koos korrakaitsatega juba ootas,“ selgitas Toompeale jõudmist Kadi.

Tüdrukud laususid kui ühest suust: „Kuulsime ümberringi ainult vene keelset juttu!“

Edasi rääkis Kadi: „Otsisme „enda“ rahvast- ehk siis IRLi noori. Me nägime neid läbi rahvamasside, kuid kui massist mööda saime, olid nad juba kadunud- IRLi inimesed aeti minema.“

Kui reporterid Savisaarelt küsisid, miks aeti ära inimesed, kes olid loosungiga „Jüri Ratas Keskerakonna esimeheks,“ siis Edgar vastas: „Ilmselt oli tegemist IRLi või Oravatega.“ Ja ega ta mööda ei pannudki, sellise loosungiga olid kohale tulnud IRLi noored.

Dagmar lausus mureliku häälega: „Valus oli kuulata, kuidas inimestele valetatakse. Osades piirkondades oli lubatud, et nad saavad tasuta KUMU ekskursiooni, kuid KUMUs oligi sel korral tasuta päev.“

Kadi lisas: „Kurb, et demokraatlikus Eestis peab kartma bussist maha tõstimist. Kommunismi tunne tuleb peale. See on tõsiselt imestama panev, et inimesed elavad infoblokis ja ei tea, mis tegelikult toimub.“

Kõik eelnev vaid Keskerakonnaga!

Dagmari poolt lõpetuseks Keskerakondlastele: „Inimesed, võtke mõistus pähe! Kas teil üldse häbi ei ole? Me nägime, mis juhtus siis, kui Lenin, Stalin ja Hitler surusid oma jõudu peale ja ei saanud aru, kuidas maailm töötas, kas ei oleks aeg hakata õigesti toimetama?“

„Pärnu noored lähevad ära, sest kultuur kaob. Kui Pärnusse (ja mujalegi Eestisse) jääb „valitsema „ Keskerakond ,siis veereb kõik kuristikust alla. Noored peaksid tundma, et nad tahaksid siia tagasi tulla. Noored, MINGE VALIMA! Kui 1000 krooni eest käivad valimas ainult pensionärid, kes ainult oma nina ette vaatavad, siis me ei saagi midagi muuta!“

Tüdrukud said hea kogemuse võrra rikkamaks ning Keskerakonda nad astuda ei plaani. Ilmselgelt vajab ka mainimist fakt, et selle bussiga nad koju tagasi ei tulnud.

Omaltpoolt tahaksin lisada: „Kallis noor, kui sa ei lähe valima, annad oma hääle automaatselt Keskerakonnale. Võta sõber kaasa ja mine vali Pärnule uus esindus!“

neljapäev, 23. juuli 2009

SUUR SUVEOLÜMPIA ehk IRL Noorte suvepäevad Lammasmäel




SUUR SUVEOLÜMPIA ehk IRL Noorte suvepäevad ei ole enam mägede taga.

7. augustil kell 17.00 avanevad Lammasmäe olümpiaküla väravad, et tervitada sportlasi ja nende treenereid kõikjalt maailmast ning pidada maha ausad ja väärikad OLÜMPIAMÄNGUD.

Kolme päeva jooksul selgitatakse parimad erinevatel spordialadel, saab kuulata loenguid ja seminare ning osaleda olümpiamängude ava- ja lõputseremoonial.

Olümpianormi on täitnud juba ligi 130 sportlast.

Nende hulgas kuulsad sünkroonujujad õed Laurid Viljandimaalt; Põlvamaa korvpallimeeskond; Valgamaa saalihokivõistkond eesotsas nende võitmatu kapteni Sirlega; Raplamaa koondis oma tuntud tugevuses; Põltsamaa vaprad ja ilusad spordineiud ja veel mitmed spordisõbrad Tartu-, Pärnu-, Järva- ja Lääne-Virumaalt. Suurima koondise on lubanud välja panna Tallinn.

Igale piirkonnale oleks olümpiakorraldajatel palve valida oma piirkonnale iseloomulik aksessuaar – olgu selleks siis ühtvärvi käe- või peapael; särk; müts või sokipaar. ühine dresscode annab parema ühtsustunde ja üheshingamise.

Kas Sina oled juba ennast olümpiamängudala kirja pannud? Kui ei, siis kvalifikatsiooninormiks on vaid e-kiri aadressil noorte.suvi@irl.ee. Registreeru kohe, sest voodikohti olümpiakülas jätkub veel vaid üksikutele.

Osavõtutasu telkimiskoha eest olümpial on vaid 50 EEK. See sisaldab nii transporti olümpiakülla ja koju tagasi kui ka korralikku einet reede õhtust pühapäeva hpommikuni.

Registreeri ennast kohe ja anna teada, kas vajad olümpiale sõiduks ka transporti.

Tänase seisuga on kindel, et bussid olümpiakülasse väljuvad kindlasti Tallinnast, Tartust, Paidest, Pärnust ja Põltsamaalt, kuid olenevalt sportlaste arvust ja asukohast võib peatuspaiku mujalegi Eestimaale lisanduda.

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS

reede, 5. juuni 2009

Läbi saju




4. juuni kampaania

Kella 14-ks pidime minema Rüütli tänavale, aga ilm oli nii jube, et otsustasime kampaania teha Port Artur I all kohvikus.
Sättisime kõik asjad korda, tõime kohviLaari ära ning alustasime.
Esimene inimene, kelle Dagmar joostes kinni püüdis, on kindlasti paljudele tuntud Tõnis Milling, kes süstis oma positiivse olekuga meile head tuju.
Väikse hilinemisega saabus meie juurde ka Tunne Kelam ning veidi hiljem sõbrad Ukrainast ( Ukraina poisid tekitasid Eesti tüdrukutes kohe huvi. Mitmel korral küsiti, kes nad on ja mida teevad ;) )Kuna ilm oli halb ning inimesi liikus vähe, siis otsustasime ise mööda linna ringi käia. Jagasime materjalid ning kohad ära ja läksime.
Külastasime Pärnu keskust, DeLange kaubamaja, käisime bussijaamas, jooksime Rüütli tänaval, Port Artur I-le tegime neli tiiru peale ning Tunne ja abilised jõudsid isegi Bravosse.
Kell 16 pakkisime asjad kokku ja läksime söögipausile.

Rongkäik

17.30 läksime Rüütli platsile, kus tunnustati esseekonkursi "Eesti lipp 125" osavõtjaid tänukirjade- ning auhindadega. Kõne pidas nii Tunne Kelam kui ka Pärnu abilinnapea Simmo Saar.
Edasi algas rongkäik, kus oli 125 lipukandjat. Marsruut oli Rüütli platsilt kõlakojani.
Kui kõik olid kohale jõudnud, toimus kontsert-etendus.
Kogu õhtu vältel sadas meeletult.

Siinkohal tahaksingi tänada kõiki, kes kandsid lippu, võtsid osa rongkäigust ja olid ürituse korraldamisega seotud- aitäh Teile!

Foto: Ants Liigus

kolmapäev, 3. juuni 2009

3, 2, 1 AEG!


Täna kella 20-st lõpeb eelhääletamine. Kui Sa ei ole veel valimas käinud, siis Sul on täpselt 46 minutit aega seda teha! ;) PS. 105- oli ikka meeles?

Muudatus 4. juunil

4. juuni kampaania osas on väike muudatus, nimelt me alustame kell 14.00, mitte 11.00!

KohviLaar!

Ahhoi!

Tänane kohvi ja nänni jagamine läks peaaegu vägevalt. Ainuke miinus oli vihm, mis inimesed linnast eemal hoidis.
Seltskond oli meil nagu alati- super! ;)
Sai natukene nalja tehtud ja inimestega suheldud.
Emotsioonid on positiivsed ja ehk homme on ilm ka parem.

Täna, 3. juuni

Heips!

Sain õhtul päris hilja kirja, milles seisis, et täna on ka vaja kampaaniat teha.
Alustame kell 14 Rüütli tänavalt.

Mis siis muud, kui vihmavarjud välja ja linna poole! ;)

teisipäev, 2. juuni 2009

4.juuni

Lõpuks ometi- suvi ! Ja nagu me teame, siis ka EP valimised. Kas oled juba valimas käinud? ( väike vihje - 105! )
4. juunil tähistame lipupäeva ning aitame ka Tunne Kelamil kampaaniat teha.
Alusatame kell 11 Rüütli tänavalt, kus jagame inimestele kohvi ja räägime nendega juttu.
17.30 - 18.30 jagame Rüütli platis õhupalle.
Peale seda osaleme rongkäigul ( Rüütli platsist kõlakojani ), kus neli meie liiget aitavad liiklust reguleerida. Samuti kanname lippe ( meie liikmed + meie erinevatel üritustel osalenud inimesed ).

Neljapäevani! :)

Paintball sügisel

Heihei!

29. - 30. mail pidi meil toimuma paintballi laager, aga kuna meil olid eksamid ja sponsorite leidmisega olid raskused, siis otsustasime, et lükkame ürituse edasi septembri kolmandale nädalale.

esmaspäev, 11. mai 2009

Täna- 11.05

Juba täna (11.05) kell 16.00 saame IRLi kontoris kokku, et rääkida sponsorluse teemal.
Nimelt 29-30 mai on tulemas kahepäevane laager, mille korraldamiseks vajame sponsorite abi.

Tulge kohale ja saate täpsemalt teada. :)

kolmapäev, 6. mai 2009

Koosolek

Hei-hopsti!

Ei ole jälle mõnda aega siia kirjutanud, kuid ega midagi toimunud ka ei ole. Paljud on ametis koolilõpetamisega ning teised vaatavad, et enne õppeaasta lõppu oma asjad korda saaksid.

Homme, 06.05, kell 17.00 toimub IRLi kontoris koosolek.
Arutame läbi plaani, kuidas kevadise paintballi laagrijaoks sponsoreid leida.

Kes on huvitatud, on koosolekule oodatud.

Homseni!

teisipäev, 21. aprill 2009

Lasketiir

Piu-pau!

Homme, kolmapäeval (22.04), kell 17.oo Raba tänava lasketiirus laskmine. ;)
Ootame osalema kõiki kes on siiani meie üritustel osalenud ning ka uued näod on teretulnud!

Laskmiseni! :)

Põltsamaa noored

Heihopsti!

Niisiis, hetkeolukord on selline, et klubiõhtu Põltsamaa noortega lükkub edasi. Täpset kuupäeva ei oska hetkel öelda.

neljapäev, 9. aprill 2009

Klubiõhtu Põtsamaa noortega

Heihei noored!

Rääkisin Sandriga, kes on Põltsamaa klubist ning leppisime kokku, et järgmisel reedel (17.04) teeme ühise klubiõhtu.
Täpset kava veel teinud ei ole, sest ei tea, palju tulijaid on. Aga kui täpne info minuni jõuab, siis annan sellest ka siin teada.
Kui olete huvitatud ja tahaksite ka tulla, siis võtke meiega ühendust. :)

Päikest!

reede, 3. aprill 2009

Mis edasi?

Heiheihei!

Ei ole päris ammu siia midagi postitanud. Kohutavalt kiire aeg on olnud. Aga nüüd ehk on aega rohkem hingata ning siia kirjutada. :)

Järgmine asi Pärnu noortel on koosolek. See toimub kolmapäeval, 08.04.09 kell 17.00 IRLi kontoris ( endiselt Rüütli 41, II korrus).
Seal mõtleme, mis edasi teha. Praegu on plaan teha laskmisvõistlus lasketiirus ning kevadepoole ehk ka juba traditsiooniks saanud Pärnu koolidevaheline paintballivõistlus.
Lisaks oleme Põltsamaa klubiga kokku leppinud Pärnus ühise klubiõhtu teha ja Haapsalus on vaja ka veel ära käia- sinna peaks varsti-varsti uus IRL Noorte klubi tekkima.

Praegu lõpetan, annan varsti meie tegemistest siin jälle teada.

Päikest Teile!

pühapäev, 1. märts 2009

Uutele liikmetele

Heips, noored!


Kolmapäeval 04.03, kell 17.00 toimub IRLi kontoris ( Rüütli 41, II korrus ) tutvustav koosolek uutele liikmetele.
Räägitakse klubitegevusest ja edasistest plaanidest.


Kui tahad ka teada, mis üritused järgmisena plaanis ja mis see klubi lõpuks endast siis kujutab, oled oodatud!

teisipäev, 24. veebruar 2009

Pärnu Postimees kõnevõistlusest

Pärnu noored pidasid isamaalisi kõnesid

Eile õhtupoolikul kogunesid linna noored taas Rüütli platsi iseseisvusmonumendi juurde, et teist aastat võistelda isamaalistel teemadel kõneledes.

Kõnevõistlusel, mille teemaks oli “Sinimustvalge”, tunnistati üheksast osavõtjast parimaks Hansagümnaasiumi kaheteistkümnenda klassi õpilane Rauno Õispuu, kes lisaks rahalisele auhinnale sõidab koos sõbraga preemiareisile Brüsselisse.

Teise koha pälvis Kristjan Tattar Koidula gümnaasiumist ja kolmanda Karmen Stimmer Sütevaka humanitaargümnaasiumist.

Kõnevõistluse üks korraldajatest Liis Jürimäe hindas osalejate taset kõrgeks ja kinnitas, et noored jäid üritusega rahule. Et kõnevõistlus on kahel korral positiivse tagasiside saanud, plaanitakse sellest vormida traditsiooniline üritus.

Toimetas Raido Keskküla, veebitoimetaja


Originaal: http://www.parnupostimees.ee/?id=86334

Kõnevõistlusest

Heips!

Mõtlesin siin natukene kõnevõistlusest kirjutada.
Osalejaid oli 9- ( pidi olema 12, aga nagu ikka- loomulik kadu ).Nende hulgas 6 poissi ja 3 tüdrukut.
Kõnede sisud olid üldjoontes ajaloolised, arutleva sisuga ja faktidel põhinevad.
Tase oli hea. Oli neid, kellel tuli väga hästi välja ja oli ka kõnelejaid, kellel täna nii hästi ei läinud.
Võistluse võitis Rauno Õispuu Hansagümnaasiumist. II ja III kohta jagasid Kristjan Tattar Koidula Gümnaasiumist ning Karmen Stimmer Sütevaka Humanitaargümnaasiumist.
Kui ma saan võitja kõne, postitan selle ka siia.
Rüütli platsile oli tulnud sellise külma ilma kohta päris hea hulk inimesi. Need, kes lippu ei kandnud, hoidsid käes tõrvikut või küünalt. Loomulikult elati kõnelejatele julgustavalt kaasa.
Vahelugejaks ning Iseseisvusmanifesti ettekandjaks oli Märt Avandi. Ta sai oma tööga suurepäraselt hakkama!
Kui lund hakkas sadama ning oli näha, et inimestel on külm, korraldas Märt kiire jooksuvõistluse, millega rahvas ka kaasa läks. Kui soe oli sisse joostud, mindi kõnevõistlusega edasi.
Lõpus sai iga võistleja Tunne Kelami poolt kingituse.
Kohe peale võistlust võttis minuga ühendust ka Pärnu Postimehe ajakirjanik. Kui artikkel ilmub, siis annan sellest ka siin teada.

Meie kõnevõistlus on eelmise aastaga võrreldes tublisti arenenud, loodan, et järgmisel aastal on meil taas võimalus selline üritus korraldada!

Tänan kõnelejaid, žürii liikmeid, publikut, Märti ning kõiki teisi, kes ürituse korraldamisega seotud!

Head Vabariigi aastapäeva, armas rahvas!

pühapäev, 22. veebruar 2009

Suunajast


Heiheihei!

20. veebruaril toimus Pärnu Kontserdimajas infomess Suunaja.
Hästi lahe oli. Saime endale uusi liikmeid + inimesi, kes veel liituda ei taha, aga on huvitatud meie tegevusest.
Noortest olid esindatud veel Reforimierakond, Sotsiaaldemokraadid ning Keskerakond.
Rääkisin Reformierakonnast Karl Tamme ning Pärnumaa arendusjuhi Erki Meltsiga ning otsustasime, et kui nad Pärnu noorte klubi uuesti aktiivselt tööle saavad, teeme mõne ühise ürituse.
Meie boksist käis läbi väga palju huvitavaid noori. Eriti meeldejääv oli üks väga tark ning sümpaatne noormees, kes tuli ja küsis hästi palju. Päris tuline väitlus tekkis sellest, aga me saime hakkama ning ta jäi meie vastustega rahule, ehk isegi liitub meiega. ;)
Kui kõnevõistlus peetud, korraldame uutele liimetele klubiõhtu- sellest räägime aga pikemalt peale 23. veebruari.
Boks oli meil lahe, noored olid rõõmsad nagu alati. Hea meelega võtame ka edaspidi sellistest üritustest osa. :)

kolmapäev, 18. veebruar 2009

Kutse kõnevõistlusele


Head kaasmaalased!

23. veebruaril, 1918. aastal, kell 18.00 kuulutati Pärnu Endla rõdult välja Eesti Vabariik.
Sellega seoses korraldavad juba teist aastat järjest Pärnu IRL Noored kõnevõistluse. Sel aastal on teemaks "Sinimustvalge".
Kõnevõistlus leiab aset 23. veebruaril kell 17.00 Rüütli platsil.
Peale kõnede saab kuulda ka Iseseisvusmanifesti, mille kannab ette Märt Avandi.

Tule koos pere, sõprade ja tõrvikuga!

Avaldus




Kui saime teada, et osaleme Suunajal, siis tekkis kohe mõte uus ja huvitav avaldus teha.
Avaldused saadeti ka Tallinnast, mis olid just valmis saanud, kuid
me jõudsime enda omaga ka valmis ja mõtlesime, et kasutame Suunajal mõlemaid.
Avaldage arvamust. :)

Artikkel Pärnu Postimehes

Heihei!
Eile, teisipäeval, 17.02 käisid Kadi ja Liis Pärnu Postimehele intervjuud andmas. Mõtlesin selle ka siia lisada.


Iseseisvuspäeva tähistatakse noorte kõnevõistlusega
18.02.2009 00:00
Anniki Leppik, reporter

Eesti iseseisvuspäeva eelõhtul, 23. veebruaril toimub Pärnus Rüütli platsil isamaateemaline koolinoorte kõnevõistlus teemal “Sinimustvalge”.
Kõnevõistluse ühe korraldaja Kadi Kaljula sõnutsi on konkursi eesmärk panna õpilased mõtlema, kui suur privileeg on elada iseseisvas riigis. “On palju suuremaid rahvusi, kellel ei ole oma riiki. Meie noored võiksid välja öelda, et nad on õnnelikud,” leidis Kaljula.
Võistlusele oodatakse üheksanda klassi ja gümnaasiumiastme õpilasi, kuid korraldajad lubavad, et osaleda saavad nooremadki, kui nad selleks tulihingeliselt soovi avaldavad. Samal ajal ei soovita vanuseerinevust väga suureks tõmmata, sest siis muutuks konkurss ebavõrdseks.
Kõne teemal “Sinimustvalge” peab mahtuma kümne minuti sisse. 23. veebruaril kõlab Rüütli platsil ligi kümme kõnet. Kui kõnelda soovijaid on rohkem, korraldatakse parimate väljasõelumiseks eelvoor.
Konkursile saab registreeruda e-posti aadressil minu.eesti@gmail.com, läkitades sellele oma osalemissoovi koos nime, telefoninumbri ja kooliga. Üleeile õhtuks oli võistlusele registreerunud seitse noort.
Kõnelejaid hindab kolmeliikmeline žürii koosseisus Urmas Reinsalu, Trivimi Velliste ja Tunne Kelam. Parimat premeeritakse 2000 krooniga, peale selle sõidab võitja sõbraga auhinnareisile Brüsselisse. Teiseks ja kolmandaks tulnule on ette nähtud 500 krooni, korraldajad lubavad üllatus- ja eriauhindu.
Kõnevõistlus algab Rüütli platsil 23. veebruaril kell 17. IRLi Pärnu piirkonna juhatuse esimehe Raul Sarandi jutu järgi on pealtvaatajad võistlejatele kaasa elama oodatud tõrvikutega, et isamaalist meeleolu tagant kihutada.
Pärast kõnevõistluse parimate väljakuulutamist loetakse Rüütli platsil vabadusmonumendi ees ette iseseisvusmanifest.
Teist aastat toimuva kõnevõistluse korraldavad Isamaa ja Res Publica Liidu noorliikmed ning mittetulundusühing Minu Eesti.


Originaal pärit aadressilt: http://www.24tundi.ee/?id=83686

pühapäev, 15. veebruar 2009

Infomess Suunaja 2009


Otsustasime sel aastal ka ise messil osaleda.
Suunaja 2009 toimub 20. veebruaril ning on külastajatele avatud kella 12.00-18.00.
Ennast on tutvustamas Pärnu linna ja maakonna gümnaasiumid, kutsekoolid, kõrgkoolid ning erinevad noorteorganisatsioonid ja ametiasutused.
Oleme messiks valmistunud piltidega meie erinevatest üritustest, teinud spetsiaalselt uued avaldused, lehtedest oleme otsinud illustratsioonid erinevatest poliitikutest ning lähipäevadel tahame valmis teha ka loosungid.
Usun ja loodan, et tuleb tore päev ning saame endale ka mõned uued liikmed! :)

neljapäev, 12. veebruar 2009

Koosolekust

Nonii,
eilsest koosolekust siis niipalju- nagu Kristjan mulle ükspäev ütles:"Muretsemiseks ei ole põhjust, kõik läheb hästi!"
Hetkel tundub kõik kontrolliall olevat. :)

kolmapäev, 11. veebruar 2009

Koosolek

Hei lugejad!

Mõtlesin ka siin teada anda, et meil on täna kell 17.oo IRLi kontoris ( Rüütli 41 ) koosolek, kus vaatame üle kõnevõistluse- ja Suunaja asjad.
Praegu peaks kõik korras olema, nüüd jääb üle ainult oodata ja vaadata kuidas läheb. :)
Eks ma peale koosolekut annan täpsed seisud teada.

Ilusat päeva!

teisipäev, 10. veebruar 2009

Kõnevõistlus






Mõtlesin, et räägin siis ka kõnevõistlusest.
23. veebruaril kell 17.00 toimub Rüütli platsil juba teist aastat kõnevõistlus. Sellel aastal on teemaks "sini-must-valge". žüriisse kuuluvad Urmas Reinsalu, Trivimi Velliste ja Tunne Kelam.
I koha auhinnaks on reis kahele Brüsselisse ja 2000 Eesti krooni; II ja III koha auhinnaks on 500 krooni + eripreemiad.
Manifesti loeb ette ning õhtut juhib Märt Avandi.
Kõnelema on oodatud kõik põhikooli ja gümnaasiumi õpilased.
Kui tahad kuulda häid mõtteid, võta sõber ja tõrvik ning tule ja ela meie kõnelejatele kaasa! :)

Loeng

Niisiis, eile, esmaspäeval, toimus paintballi raames meil juba kolmas loeng. Seekord oli teemaks "Mis masinad sõdivad?". Loengut pidas Erik Reinhold.
Kahjuks inimesi oli kohal vähe. Loodame järgmine kord suuremat hulka huvilisi seal näha.
Loeng muidu iseenesest oli ju huvitav. ;)
Järgmise korrani!

Ahhoi!

Nonii, me mõtlesime nüüd, et oleks paras aeg hakata blogi pidama. Paneme siia kirja oma mõtted ja tegevused, et huvilised saaksid ka õrnalt aimu, mille kallal toimetame. :)