pühapäev, 21. märts 2010

Eesti sõda läbi noorte silmade

23. veebruaril korraldasid Isamaa ja Res Publica Liidu noored ja MTÜ Minu Eesti kõnevõistluse, mille teemaks oli „Eesti sõda“. Noorte kõnesid olid hindamas Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu Postimehe peatoimetaja Hannes Kuusma ning endine Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik Erik Reinhold. Iseseisvusmanifesti luges ette Sepo Seeman.

Sel korral oli noorte aktiivsus võrreldes eelmiste aastatega tunduvalt suurem- võistlusele registreeris 16, reaalselt võttis osa aga 13 noort.

Suurem osa kõnelejatest rääkis sõjast kui Eesti ajaloos toimunud sündmustest ning mida teha, et tulevikus sellisesse traagilisse olukorda mitte sattuda.

Kõnevõistluse võitja, Karoliine Maalinn, Sütevaka Humanitaargümnaasiumi kaheksanda klassi õpilane, rääkis oma kõnes sõjast selle otseses mõttes- võitlevatest inimestest Eesti vabaduse eest. Ta arvas, et Eesti sõda ei tule enam iialgi, sest tema ja kõik maailma noored tahavad elada rahus ning pärandada seda kallilt hoitud rahu ja vabadust järgmistele põlvkondadele.

Oma kõned käisid välja ka meie kooli (Koidula Gümnaasium) õpilased Karmen Kaljula, Kristina Nogtova, Andres Jaanson ning Siim Õunap.

Karmen Kaljula ütles oma kõnes:“Igaüks meist peaks tegema oma panuse ning suunama oma igapäevased toimetused paremasse Eesti tulevikku. Vaid üheskoos tegutsedes suudame võita eesti sõja!“

Noorte kõnedest võib välja lugeda, et Eesti on valmis edasi liikuma ja edaspidi sõtta mitte sattuma. Loodame, et üheskoos suudame me jõuda parema Eestini!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar